6.10.2009

East Coast Trip :: DAY 1

- 4th June 09 -

Kami bertolak kira-kira jam 5.30 pagi . Why? Abah ada meeting kat Universiti Pahang, Kuantan . Tiba di Kuantan pun just in a nick of time, agak2 pukul 9 + .

So, the rest [Umi + Siblings + I] gi jalan-jalan . Kitorg pergi la merayap sana sini around Kuantan dalam kereta . Huhu . Singgah masjid, pastu gaduh2 sampai I di tuduh merosakkan specs my annoying brother tu sebab I campak bekas spec dia ke belakang kereta . Nasib..nasib .

At noon, makan McDonalds . My menu is so simple --> Bubur ayam + Sayur - Sayur . Hehe . Sayur tu bagi je adik laki satu lagi makan . We also did a little shopping . Yelah, dah 4 buah kedai terpampang kat depan mata, SH0PPING je la!

Berjaya membeli satu lagi t-shirt biru lengan panjang yg seakan2 dua tee dicantumkan. Ala, paham2 sendiri la.. & skirt hitam labuh berkedut ala-ala penari gipsi! :) Skirt yg first aku pakai sejak berapa tahun yg lalu.. Heh.

Adik2 pulak beli mainan la, pelampung la, keychain la... baju pun ada! Tapi satu sorang je! Sebab tu I tak beli benda kecil2. Nak save up utk beli 2 baju.. Smart, kan ?? Haha.

Pastu continue jalan2 tengok pantai.. Ha! Teluk Cempedak! Tapi bukannya boleh mandi pun. Sekadar tengok2 je . :/

Abah habis meeting pukul 4/5 ++ ptg tapi dihantar kawannya ke hotel. So kitorg terus ke Swiss Garden Hotel . Tapi, lembap betul la service! Pukul 3/4 baru boleh check IN. Check OUT pukul 12, takkan la dalam masa 3 jam tu tak boleh kemas?! Ish, geramnya! >:(
Penat tunggu tau. Duduk kat lobby macam zombie kampung pisang jadi tukang jaga bag . huhu . Adik2 pulak pergi explore lobby yg ada air terjun , penyu , ada air sana-sini.. Jealousnya!

Finally, check in jugak la. Terpaksa Jamak Takhir laa alamatnya. Biliknya pun tak la sebesar mana. Standard lah kalau nak dikatakan. :)

Pada hari tu jugak, petang itu jugak, SWIMMING POOL! Weehee! Pakaianku berupakan sehelai blue-black t-shirt berlengan panjang, seluar sukan blue-black & `tudung Indon` berkaler hitam.
Kalau nak ikut Hagemaru, inilah yang dikatakan JIMAT! Tak payah beli baju mandi Muslimah tu.. Ni ada home-made punya! Lebih selesa lagi! :)

Tetapi... banyak sangat org. Lantas boleh menampakkan aurat & akan berasa tak selesa. So atas desakan & tarikan adik2 ke dalam pool, saya berendam half-body sahaja.. Memang tak puas main tapi takpe, takpe.. My dream house will have an indoor swimming pool where no one can see us but us! :)

Err.. ape lagi ye? Aha. Kat hotel tu ada Astro, ada DISNEY. Aku terjerit-jerit macam org gila bila dpt tau Disney ada! Lol.

Kat hotel tu, kitorg book 2 bilik. Maklumlah, 1 bilik = 2 single beds. Kitorg 7 org, jadi.. :))
Zira, Naim & I tidur kat satu bilik & the rest kat yg lagi satu..

SEE YOU TOMORROW! - 5th June 09 -

P.S. Sorry tak de gambar sepanjang coretan tentang percutian kali ini. Tak berkesempatan utk tangkap gambar laa..

No comments: