6.12.2009

East Coast Trip :: DAY 3

- 6th June 09 -

MORNING.
That day.. the day where wishes are granted. Once our eyes opened, the word came to mind - BEACH, BEACH, BEACH.. (Say it slowly, or else people might be mistaken it for the `female dog` word!)

We got ready & headed for the RANTAU ABANG beach! Masa tu air surut, sebab pagi2 lagi..
Kitorg ada bawak mainan2 pasir macam cawan plastic, bekas ni, bekas tu.. utk adik2 main. :)
Idea sapa lagi?? Cik kak ni la! :P

Mula2 tu buat `Rawatan Pasir` dengan Ummi. - Duduk sambil melunjurkan kaki berhampiran dengan air laut di kawasan berpasir lembap. Pastu letak pasir kat atas kaki, padat-padatkannya.. Ha! Ada sekali dua tu, ternampak shell warna PINK timbul di atas pasir2. Tanpa rasa ape2, saya terus menarik `shell` tersebut. Rupa-rupanya, jari & kuku kaki ibuku! ;D
Then dorang pun gelakkan aku.. :S

Lama2 boring la pulak. So I helped my sibs build their sandcastles. I build one for me as well! :)
Then ombak datang, RUNTUH! >:(

So lepas semua tu, ape lagi.. MANDI LA! Best giler! Dengan Ummi, Abah, Angah, Alang sekali.. Yang lagi 2 org tu sibuk buat sandcastle dorang.. Lantaklah. Janji kita.. HAPPY! (Chewaah. Macam lagi Amy Mastura pulak!) Kononnya berani sangatla tu.. Pergi dalam2.. Sekali, ombak tolak ke tepi pantai! Malu..Malu.. ;S
Tetapi juga membawa maksud - Saya ni ringan! Hehehe~

AFTERNOON + PETANG...
Lepas makan t/h kat mana ntah, pegi mana ek? Tak berapa ingat. Duduk kat dlm kereta gaduh2 je kot. Tapi punya la susah nak cari hotel.. Semua tempat yg dicari FULL. Mulalah pening kepala..

MALAM.
Kebetulan pulak, Pak Long (abang Umi) tinggal kat Dungun. So dia ajak tidur kat rumah dia.. Sebenarnya, rumah MAK MERTUA dia. Rumah dia sendiri tengah renovation. (Tapi cantik, warna kuning.) Tetapi bila duduk kat rumah mertua dia, rasa awkward sikit la sebab tak related langsung, kan? Tapi tak pe.. Mak Long & Zahwa ada. Dia sepupu kitorg, sebaya budak2 tadika. Dia comel sangat! Muka budak Arab. Maksu ckp, dia versi Pak Long masa kecil, tapi gendernya GIRL~

SEE YOU TOMORROW! - 7th June 09 -

P.S. Sorry post ni boring sikit.. Lagi 1, tadi kitorg gi rumah Pak De kat Sunway. Enjoy2. Esok la post ye? OK. Bye bye.

No comments: