3.22.2010

I Know What I Did Last Weeeeek.

Haha, creepy title. Whatever. =P

OK, so.. I told you I went to Lumut, right? Actually, somewhere around that area but pretty close. We stayed at Swiss *something* Damai Laut *something* *something* for 3 days 2 nights for FREEE! Since, well, dad has got the membership etc. 
We couldn`t get 1 family apartment so we had to be separated. Girls with Mum, guys with Dad. OK. They`ve got Disney, mind you! (:

Anyways.  The next day we went swimming in the pool. I was still wearing my so-called "homemade swimming suit" consisting of blue-black joggers + blue-black shirt + purple tudung indon. FUN FUN FUN. Summer wave summer fun summer sun.. LOL. I can`t believe my two bros already know how to swim and I STILL CAN`T! Timbul pun tak boleh. Cehh. Dad also joined us! :D

After we went back to our apartment, after bathing etc, I heard really loud SCREAMS from my bro & sis (I was in the room). Mum & the rest was at the other apartment; my other bro terbakarkan cawan for putting the plastic thingie on the induction cooker. Whatthepotato?! I peeped from the door, and I SAW A HUGE MONKEYY.. OMG. Seems like SOMEBODY forgot to close the front door! >:( And my bro & sis ran through the balcony to go inside the room. Sis was crying. Aww.. and tak menitis pun, tapi terkumpul kat bawah mata dia.. Kesian..

Bila dah lama2 sikit, kitorg keluar. Masa tu yang lain dah masuk, monyet dah keluar kot. Cardigan, serkup, tudung aku semuanya kat lantai. And, and.. satu buku roti bun (yang baru dibeli) si monyet tu ambik! CEH!  

Lepas tu terus tukar bilik lain yang dah berkemas. Kali ni baru kitorg boleh tinggal sama2. Lagi pun apartment yg terbaru ni ada 2 bilik & lagi besar dari yang previous punya. Tak keluar makan tengah hari pun.. Makan snack chispmore + susu & maggi bila dah petang2 sikit.

Malam tu masa nak bersiap2 untuk dinner, tulah 1st time aku pakai shawl in public. Sebelum ni kat rumah je, experiment sorang2. hehehee Tapi asyik tercabut je. Ke bawah je yg 2nd layer tu. Sigh. Masa sebelum dinner tu, shawl kemas je tau. Bila balik, dah jadi macam hoodie yg teramat tak kemas.. hohoh.

Lagi satu.. air cond kereta rosak. So "sepanjang perjalanan ini..." (lirik satu lagu yg aku tak ingat) kitorg macam cacing kepanasan.. ARGHH.. Tingkap bukak sana sini. Macam kereta style lama la plak.

On Sunday, balik dari org kahwin kitorg TERPAKSA pergi Giant Shah Alam sebab hujan. And as u know, kalau kereta xde air cond, masa hujan plak tu, cermin tingkap jadi foggy. Kitorg jugak terpaksa bukak tingkap otw, kalau x, lagi cepat foggy. Basah kuyup lah aku. :(

Balik Giant, happy je. Sebab aku dapat beli 2 helai seluar berwarna cyan & pink-orange. Harga utk 1 helai RM10.00. OK la tu kan? :D


No comments: